Telecom Raadgevers is Bedrijfsvriend van Utrechts Landschap

Het bedrijfspand van Telecom Raadgevers grenst bijna aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Elk dag genieten we van de majestueuze bomen rondom ons bedrijf. Daarom dragen wij bij Telecom Raadgevers de Stichting Utrechts Landschap een zeer warm hart toe. Ter ondersteuning van de activiteiten van deze stichting voor het behoud van de natuur in de provincie Utrecht, is Telecom Raadgevers al enige jaren bedrijfsvriend van het Utrechts Landschap.

Meer weten over de activiteiten van Stichting Het Utrechts Landschap?
Klik hier

Wat doet het Utrechts Landschap?

Utrechts Landschap ontwikkelt, beschermt en beheert natuur en erfgoed dicht bij huis. Dat doen ze door grond aan te kopen en veilig te stellen, voor altijd. In de drukke, Randstedelijke provincie Utrecht is dat van cruciaal belang. Utrechts Landschap werd in 1927 als eerste provinciale Landschap opgericht. Tegenwoordig bezit Utrechts Landschap ruim 5.800 hectare natuur, landgoederen, 23 molens, een kasteel, steenfabriek en militair erfgoed.

Natuurbescherming is keuzes maken. In het werk van het Utrechts Landschap staat het belang van de natuur altijd op één. Ze willen mensen graag van de natuurgebieden laten genieten. Daarom zijn er prachtige wandelroutes, maar ook paden waar je kunt komen fietsen of paardrijden, of mee op excursie met een gids. Is de natuur te kwetsbaar, dan doet recreatie een stapje terug.

Het erfgoed bestaat uit sporen uit het verleden. Dat kan ‘steen’ zijn (denk aan monumenten) en groen erfgoed, zoals grafheuvels en lanen. Maar dat kan ook niet tastbaar zijn, bijvoorbeeld oude ambachten, verhalen en gewoonten. Stichting Utrechts Landschap verbindt dit erfgoed aan het landschap en maakt het herkenbaar, zodat Utrechters zich verbonden voelen met hun leefomgeving.